• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
6
  • 250 γραμμ. κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 200 γραμμ. βούτυρο
  • 3/4 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο κακάο άγλυκο
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 7 αυγά χωρισμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκό

    Σε πολύ χαμηλή φωτιά, σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

    Μόλις λιώσουν, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Προσθέτουμε το κονιάκ, το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

    Χτυπάμε σε ένα μίξερ με κάδο τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να κρεμώσουν.

    Προσθέτουμε το ξύσμα.

    Ρίχνουμε στους κρόκους το μείγμα σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη.

    Ρίχνουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μείγμα και τη διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.

    Σε μια μεγάλη βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

    Κρατάμε 2 φλ. τσαγιού από το μείγμα και αδειάζουμε το υπόλοιπο στη φόρμα.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε στους 180 °C για 35΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα και ξαναψήνουμε στους 200 °C για 10΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Πσπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με παγωτό.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται