Μανιτάρια πορτομπέλο γεμιστά
Γεμιστά μανιτάρια Πορτομπέλο
Τα μανιτάρια έχουν την τιμητική τους στα γιορτινά τραπέζια. Σχεδόν σε όλα τα τραπέζια θα υπάρχει μια συνταγή με μανιτάρια, είτε σε πίτα είτε γεμιστά, είτε ακόμα και ψητά μαζί με άλλα λαχανικά. Ανάλογα με την ποικιλία τους, τα βρίσκεις και σε διάφορα πιάτα. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας. Μπορεί να είναι ένα από τα ορεκτικά που θα ανοίξουν την όρεξη στους καλεσμένους σας και θα τους δώσουν μια μικρή γεύση του πλούσιου γεύματος που ακολουθεί. Για να φτιάξουμε αυτό το πιάτο διαλέγουμε φρέσκα μανιτάρια.
Ξεκινάμε την συνταγή μας με τα παρακάτω βήματα:
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε την φλούδα και το πόδι.
- Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα βάζουμε στη γέμιση των μανιταριών.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 2′.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Σοτάρουμε για 2-3′ και αφαιρούμε το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι, ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά και σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, ελάχιστο νερό ζεστό, κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε για λίγα λεπτά τη γέμιση σε χαμηλή φωτιά.
- Περιμένουμε να απορροφήσει τα υγρά της και να μαλακώσει το πλιγούρι.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε τη γέμιση για τα μανιτάρια Πορτομπέλο από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια τον μαϊντανό.
- Βάζουμε τα μανιτάρια στο ταψί και τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι.
- Τα ψήνουμε στους 170º C για 20′.
- Στα τελευταία λεπτά του ψησίματος βάζουμε μια διπλωμένο φέτα τυρί σε κάθε μανιτάρι.
- Αφήνουμε για 3-4′ να λιώσει το τυρί και να αγκαλιάσει τα υλικά.
- Σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
Πρόκειται για ένα πολύ ελαφρύ νηστίσιμο πιάτο, ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας. Γίνεται με λίγα υλικά και μπορείτε να τα απολαύσετε σαν ελαφρύ γεύμα ή και ορεκτικό.