"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετάκια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου) κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 1/3 φλ. ξίδι από κρασί
  • 1 φλ. κυβάκια ή τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό για 10΄- 15΄

    Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου

    Μελιτζανοσαλάτα µε φέτα

    Για τη μελιτζανοσαλάτα με φέτα, τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ με αλατισμένο νερό για 10-15΄. Έπειτα τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά να μαραθούν (όχι να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε το σκόρδο, αφήνουμε να σοταριστεί 1-2΄ και σβήνουμε με το ξίδι.

    Αφήνουμε 1΄ να εξατμιστεί το ξίδι και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αν σας άρεσε η μελιτζανοσαλάτα με φέτα, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×