Μηλόπιτα της τεμπέλας
Μηλόπιτα της τεμπέλας
Η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά και χωρίς μίξερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τη λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Ξεκινάμε με τα εξής απλά βήματα:
Για τη νόστιμη μηλόπιτα της τεμπέλας
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
- Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό ταψί 30 Χ 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.
- Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο φύλλο.
- Αδειάζουμε τη γέμιση για την πίτα μας και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα φούρνου, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
- Αφού βγει η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά και μίξερ από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′.
- Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.
- Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Το μυστικό της τριφτής και άλλα..
- Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμα μηλόπιτα αν αφαιρέσεις τελείως το βούτυρο και βάλεις μόνο λίγο λάδι στην θέση του.
- Δεν είναι μηλόπιτα κέικ με λάδι αλλά είναι μηλόπιτα νηστίσιμη με ελαιόλαδο.
- Αν έχεις σφολιάτα βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις το φύλλο με σφολιάτα και να φτιάξεις μια εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα.
- Βάζοντας κάτω και πάνω τη σφολιάτα και στην μέση τη γέμιση θα σου θυμίζει μηλόπιτα αμερικάνικη.
Αγαπάτε τη μηλόπιτα; Διαβάστε εδώ το μυστικο μου!
Μετά από αυτή τη μηλόπιτα της τεμπέλας, αξίζει να δοκιμάσετε και τη συνταγή πιο κάτω