• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 4 χωριάτικα ή φύλλα κρούστας
  • 50 γραμ. αλεύρι ή φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γραμ. μαύρη ή καστανή ζάχαρη
  • 5 μήλα (περίπου 1 κιλό σύνολο)
  • 30 γραμ. βούτυρο (λιωμένο και χλιαρό)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 70 γραμ. σταφίδες
  • 60 γραμ. καρύδια χοντροκομμένα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προθερμασμένος φούρνος

    Λαδώνουμε τα φύλλα

    Αφού σταθεί 10΄την κόβουμε σε κομμάτια

    Μηλόπιτα της τεμπέλας

    Μηλόπιτα της τεμπέλας

    Η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά και χωρίς μίξερ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τη λατρέψετε μικροί και μεγάλοι. Ξεκινάμε με τα εξής απλά βήματα:

    Για τη νόστιμη μηλόπιτα της τεμπέλας

    • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε χοντρά κομμάτια.
    • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
    • Πασπαλίζουμε τα μήλα με το αλεύρι, τη ζάχαρη και την κανέλα.
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Προσθέτουμε τη σταφίδα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
    • Σε λαδωμένο ή βουτυρωμένο μικρό ταψί 30 Χ 25 εκατοστών, στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο τσαλακωτά.
    • Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε το φύλλο και στρώνουμε από πάνω τσαλακωτά και ένα δεύτερο φύλλο.
    • Αδειάζουμε τη γέμιση για την πίτα μας και καλύπτουμε με τα άλλα δύο φύλλα τα οποία τα στρώνουμε τσαλακωτά και τα λαδώνουμε (ή βουτυρώνουμε) ενδιάμεσα.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα φούρνου, για 45′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο πάνω και κάτω.
    • Αφού βγει η πιο εύκολη μηλόπιτα της τεμπέλας χωρίς αυγά και μίξερ από το φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 10′.
    • Έτσι, θα τραβήξει την υγρασία της και θα κρυώσει λίγο η καραμέλα μήλου που σχηματίζεται κατά το ψήσιμο από τα μήλα και τη ζάχαρη.
    • Κόβουμε σε 6 – 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

    Το μυστικό της τριφτής και άλλα..

    • Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει νηστίσιμα μηλόπιτα αν αφαιρέσεις τελείως το βούτυρο και βάλεις μόνο λίγο λάδι στην θέση του.
    • Δεν είναι μηλόπιτα κέικ με λάδι αλλά είναι μηλόπιτα νηστίσιμη με ελαιόλαδο.
    • Αν έχεις σφολιάτα βέβαια μπορείς να αντικαταστήσεις το φύλλο με σφολιάτα και να φτιάξεις μια εύκολη μηλόπιτα με σφολιάτα.
    • Βάζοντας κάτω και πάνω τη σφολιάτα και στην μέση τη γέμιση θα σου θυμίζει μηλόπιτα αμερικάνικη.

    Αγαπάτε τη μηλόπιτα; Διαβάστε εδώ το μυστικο μου!

     

    Μετά από αυτή τη μηλόπιτα της τεμπέλας, αξίζει να δοκιμάσετε και τη συνταγή πιο κάτω

     

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×