• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 45 λεπτά
120

Για το λεμονάτο μοσχάρι με πατάτες και καρότα

  • 1 ½ kg μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι ποντίκι χτένι κιλότο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 πρέζα/ες μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 καρότα κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 1 φλ. αρακά
  • 1 ζουμερό λεμόνι

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχάρι λεμονάτο

    Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας βάλει το μοσχάρι σε δυχτάκια ψησίματος ή το δένουμε.

    Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια λεπτά.

    Τρυπάμε σε διάφορες πλευρές το κρέας και μπήγουμε τα σκόρδα.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε γύρω γύρω για 10′ να κάνει ωραία κρούστα.

    Πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Συμπληρώνουμε νερό να μισοσκεπαστεί το κρέας.

    Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει καλά πάντα σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα και 45′.

    Μετά τη 1 ώρα και 15′ σιγανού μαγειρέματος προσθέτουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν στον ζωμό του κρέατος.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Αφού βράσει καλά και μαλακώσει το κρέας, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και περιχύνουμε στο κρέας.

    Σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να πήξει ο ζωμός σε σάλτσα.

    Σερβίρουμε το μοσχάρι κομμένο σε φέτες σε πιατέλα με τα λαχανικά και την πλούσια δεμένη λεμονάτη σάλτσα του.

    Μάθετε πώς μαγειρεύεται το κάθε κομμάτι του μοσχαριού  για να κάνετε πάντα τέλεια μαγειρέματα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται