Εκτέλεση
Για τις μπακαλιαροκροκέτες, πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα το μπακαλιάρο σε ίνες.
Τον βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, να αναμειχθεί ο χυλός.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις. Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα. Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.
Extra Tips
Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου και αφαιρέστε την πέτσα και τα σκληρά μέρη. Μουσκέψτε τα σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει. Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσει γρήγορα και να φουσκώσει η σάρκα του. Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.
Η σκορδαλιά είναι η τέλεια συνοδεία για τις μπακαλιαροκροκέτες. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά μου για να φτιάξετε τέλεια σκορδαλιά με βελούδινη υφή.