Για τις μπακαλιαροκροκέτες
Πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες. Για να φτιάξεις μπακαλιαροκροκέτες, πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία στο ψάρι.
Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ.
Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, και περιχύνουμε τα υλικά με την μπύρα.
Προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι, να αναμειχθεί ο χυλός.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.
Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.
Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τις μπακαλιαροκροκέτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν από το περιττό λάδι τους.
Όμοια τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες.
Επιπλέον μυστικά
Διαλέξτε παχιά φιλέτα από παστό μπακαλιάρο για τις μπακαλιαροκροκέτες και αφαιρέστε την πέτσα του και όλα του τα σκληρά μέρη.
Μουσκέψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.
Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσουν γρήγορα τα φιλέτα μπακαλιάρου και να φουσκώσει η σάρκα του.
Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.
Η σκορδαλιά είναι η τέλεια συνοδεία για τις μπακαλιαροκροκέτες. Σας εγγυώμαι πως αυτός ο συνδυασμός είναι το κάτι άλλο. Σερβίρουμε τις τραγανές μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά πατάτα.