Μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνοδεύστε τις κροκέτες σας με βελούδινη...

Μια εύκολη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε. Για μεγαλύτερη απόλαυση, συνοδεύστε τις κροκέτες σας με βελούδινη σκορδαλιά

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
206

Για τις μπακαλιαροκροκέτες

  • 500 γρ. ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
  • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσ. άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτάκι μπύρα (330 ml)
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Μπόλικο φρέσκο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Διαλέξτε παχιά φιλέτα παστού μπακαλιάρου.

    Αφαιρέστε την πέτσα του ψαριού.

    Αλλάζετε συχνά νερό για να ξαλμυρίσουν γρήγορα.

    Για τις μπακαλιαροκροκέτες

    Πρώτα μαδάμε με τα δάχτυλα τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο σε ίνες. Για να φτιάξεις μπακαλιαροκροκέτες, πρέπει να έχεις κάνει προετοιμασία στο ψάρι.

    Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ.

    Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, και περιχύνουμε τα υλικά με την μπύρα.

    Προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά με ένα κουτάλι, να αναμειχθεί ο χυλός.

    Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20 λεπτά, να ενωθούν οι γεύσεις.

    Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.

    Τις ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.

    Βγάζουμε τις μπακαλιαροκροκέτες και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν από το περιττό  λάδι τους.

    Όμοια τηγανίζουμε και τις υπόλοιπες.

    Επιπλέον μυστικά

    Διαλέξτε παχιά φιλέτα από παστό μπακαλιάρο για τις μπακαλιαροκροκέτες και αφαιρέστε την πέτσα του και όλα του τα σκληρά μέρη.

    Μουσκέψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε μπολ με νερό που να τα σκεπάζει.

    Αλλάζετε συχνά το νερό, ώστε να ξαλμυρίσουν γρήγορα τα  φιλέτα μπακαλιάρου και να φουσκώσει η σάρκα του. 

    Διαβάστε εδώ αναλυτικά, πώς να ξαλμυρίσετε σωστά τον μπακαλιάρο.

    Η σκορδαλιά είναι η τέλεια συνοδεία για τις μπακαλιαροκροκέτες. Σας εγγυώμαι πως αυτός ο συνδυασμός είναι το κάτι άλλο. Σερβίρουμε τις τραγανές μπακαλιαροκροκέτες με σκορδαλιά πατάτα.

    σκορδαλιά με ψωμί - σκορδαλιά με καρύδια

    Βίντεο

    Διαφήμιση

    Εσύ με τι συνοδεύεις τον μπακαλιάρο σκορδαλιά;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται