Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το μπακαλιάρο φιλέτο με φρέσκο καλαμπόκι, αφαιρώντας πρώτα τις φλούδες από τα φρέσκα καλαμπόκια. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις σπόρους. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε τα καλαμπόκια να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για λίγα λεπτά στην φωτιά να μαλακώσουν.
Πανάρουμε το ψάρι στο αλεύρι, ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ροδίζουμε τον μπακαλιάρο για 4′-5′. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε από την άλλη για 1′. Προσθέτουμε τις αχιβάδες, το σκόρδο, το κρασί, σκεπάζουμε και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ανοίξουν οι αχιβάδες.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε σε πιάτα το καλαμπόκι και προσθέτουμε από 1 φιλέτο μπακαλιάρο, λίγες αχιβάδες και φρεσκοψημένο ψωμί.
Μάθετε όλα τα μυστικά για το σωστό ξαλμύρισμα και μαγείρεμα του μπακαλιάρου.