Για το μπακαλιάρο στιφάδο
Ζεσταίνουμε πρώτα σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κρεµµύδια και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδο μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε το μπαχάρι, το δαφνόφυλλο και σβήνουμε µε το κρασί.
Τρίβουμε πιπέρι και ρίχνουμε την ντομάτα.
Αφήνουμε τη σύµβραση να βράσει για 10 λεπτά.
Την αδειάζουμε σε μικρό πυράντοχο σκεύος.
Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και τις σταφίδες. Ανακατεύουμε καλά.
Πανάρουµε τον μπακαλιάρο σε αλεύρι και τον μπήγουμε στη σύµβραση.
Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.
Δοκιµάζουµε αν ο μπακαλιάρος στιφάδο χρειάζεται αλάτι, και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Με προσοχή όμως, γιατί μπορεί ο μπακαλιάρος να είναι αλμυρός.