• προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
274
  • 2-2½ kg ροφός
  • 1½ kg μπάμιες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Καθαρίζουμε πρώτα το ψάρι, το πλένουμε καλά και το τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι.

    Το αλατίζουμε και το σκεπάζουμε με μια νωπή πετσέτα.

    Στο φούρνο

    Διαλέγουμε τρυφερές μπάμιες αφαιρούμε το κοτσανάκι (καπελάκι) τους και καθαρίζουμε περιμετρικά του.

    Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, αφού τις πλύνουμε και τις στραγγίσουμε.

    Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και περιχύνουμε με 1 ποτήρι ξίδι.

    Τις αφήνουμε στον ήλιο σκεπασμένες με τουλπάνι για μία ώρα.

    Αφού βγάλουν τα υγρά τους, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.

    Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 3΄-4΄.

    Προσθέτουμε τότε το σκόρδο και τις μπάμιες και σοτάρουμε για 6΄-7΄.

    Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄.

    Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το μαϊντανό.

    Σε ταψί τοποθετούμε το ψάρι ολόκληρο και ρίχνουμε από πάνω.

    Ψήσιμο – Χρόνος ψησίματος

    Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45΄ στους 200°C στις αντιστάσεις.

    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15΄στους 180°C.

    Το ψάρι είναι ψημένο όταν ξεκολλάει εύκολα η σάρκα του από το κόκαλο.

     

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται