Προετοιμασια
Θα χρειαστούμε ενα μπολ και κιμά με λίπος, εάν επιλέξετε άπαχο θα πρέπει να προσθέσετε 2 κουταλιές ελαιόλαδο επιπλέον.
Τον βάζουμε στο μπολ και ζυμώνουμε προσθέτοντας το ξύδι για να σπάσουν οι ίνες του.
Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες, κατευθείαν μέσα στο μπολ γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε πολύ καλά, για να αφρατέψει το μίγμα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ψωμί 2-3 ημερών, χωρίς την κόρα.
Τρίβουμε τις 3 φέτες ψωμί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ψιλά τρίμματα.
Προσθέτουμε τα τριμματα και συνεχίζουμε το ζύμωμα .
Αν είναι σφιχτό το μίγμα, ραντίζουμε με λίγο νερό.
Αν είναι αραιό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή λίγη φρυγανιά.
Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο στα χέρια.
Πλάθοντας ένα ένα μπιφτέκι θα βγουν 10 κομμάτια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200° C.
Τοποθετούμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 10’.
Αναποδογυρίζουμε τα μπιφτέκια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ επιπλέον.
Τα μπιφτέκια στο φούρνο έχουν πάντα επιτυχία αν ακολουθήσεις όλα τα μυστικά.
Σερβίρουμε με