Εκτέλεση
Για τα τραγανά μπισκότα με αμύγδαλα και σοκολάτα, αλέθουμε στους κόφτες του μίξερ τα αμύγδαλα με το 1 φλ. ζάχαρη άχνη να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το κακάο και την υπόλοιπη άχνη και συνεχίζουμε να αλέθουμε.
Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
Τότε, βροχηδόν, ρίχνουμε στα ασπράδια τις 2 κ.γλ. ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να σχηματίζει σταθερές κορυφές.
Ρίχνουμε λίγο λίγο τα στερεά υλικά στη μαρέγκα και απαλά με σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες.
Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ και κόβουμε μπισκοτάκια, όπως μικρούς μπεζέδες, το ένα μακριά από το άλλο γιατί φουσκώνουν. Εάν δεν έχουμε κορνέ ζαχαροπλαστικής, παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και τις ακουμπάμε στη λαδόκολλα. Δείτε επίσης εδώ, πως φτιάχνουμε εύκολα κορνέ μιας χρήσης από λαδόκολλα.
Ψήνουμε γύρω στα 7΄ μέχρι να σκάσουν λίγο στην επιφάνεια, αλλά όταν τα πιέζουμε να είναι λίγο μαλακά στο κέντρο.
Αφήνουμε τα μπισκοτάκια να κρυώσουν. Συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Για την κρέμα σοκολάτα
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε για 30΄, να σφίξει.
Κολλάμε ανά δύο μπισκότα-σάντουιτς με κρέμα σοκολάτας.
Θέλετε περισσότερες εύκολες συνταγές για μπισκότα; Βρείτε τες όλες εδώ.