Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα,
Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τους σπόρους και κόβουμε σε μικρά καρέ.
Βάζουμε στον πάγκο 1 κομμάτι αλουμινόχαρτο και επάνω τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ακουμπάμε την φέτα, ολόκληρο το κομμάτι.
Προσθέτουμε την ντομάτα σε καρέ, την καυτερή πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης.
Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και τη ρίγανη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος πασπαλίζουμε με το κασέρι σε καρεδάκια ή τριμμένο.
Πιάνουμε το αλουμινόχαρτο και φυλακίζουμε το μαστιχωτό μπουγιουρντί. Ψήνουμε για περίπου 15´ να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις βγάζουμε από το φούρνο ανακατεύουμε το φαγητό μας με ένα κουτάλι, περιχύνουμε ελαιόλαδο και σερβίρουμε με λεπτές φέτες φρυγανισμένο ψωμί, όσο ακόμα είναι ζεστό.
Αυτή η καυτερή συνταγή μπουγιουρντί με τυριά πήρε το όνομά της από το μπουγιουρντί που σήμαινε επίσημο έγγραφο, με συνήθως δυσάρεστο οικονομικό περιεχόμενο και τσουχτερό πρόστιμο κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας. Δεν είναι όμως μόνο το μπουγιουρντί που πήρε το όνομά του από τούρκικες λέξεις.
Δείτε από που πήραν το όνομά τους άλλες συνταγές όπως το ντονέρ κεμπάπ που σημαίνει σούβλα που γυρίζει. Αλλά και το ιμάμ μπαϊλντί που σημαίνει πως ο Ιμάμης μπαΐλντισε, δηλαδή λιποθύμησε από την φανταστική μυρωδιά του φαγητού αυτού!