Muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης

Υλικά

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κοφτή κ.γλ. σόδα
  • 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
  • 3 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα muffins

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ.

Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι. Προσοχή, γιατί το μείγμα για τα muffins με ελιές και αλεύρι ολικής άλεσης φουσκώνει και χύνεται!

Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).

Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για μάφινς.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20-25 λεπτά.

Τα αφήνουμε να σταθούν 10 λεπτά στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/muffins-me-elies-kai-alevri-olikis-alesis/