Εκτέλεση
Για το σιταρότο, που είναι σαν ένα νηστίσιμο ριζότο με μανιτάρια και σιτάρι, μουσκεύουμε πρώτα το σιτάρι από το προηγούμενο βράδυ σε μπόλικο νερό. Την επόμενη μέρα το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το σβήνουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 10΄ στο βραστό νερό. Το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήνουμε λίγο να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το σιτάρι και λίγο λίγο τον ζωμό. Κάθε φορά που τα υλικά πίνουν τον ζωμό προσθέτουμε κι άλλον. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα, πάντα βράζοντας σε μέτρια φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε το σιταρότο προς το τέλος του μαγειρέματος. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό. Παίρνουμε μία κουταλιά από τον ζωμό του φαγητού και ρίχνουμε 4 κ.σ. κρύο νερό. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε. Βάζουμε 2-3 κ.σ. από τη σάλτσα στο ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε το νηστίσιμο ριζότο. Δεν το ξαναβάζουμε στη φωτιά γιατί κόβει το ταχίνι.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά για να μανιτάρια και τα διαφορετικά είδη τους, πως να τα καθαρίσετε, πως να τα διαλέξετε και πως να τα συντηρήσετε σωστά.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες νηστίσιμες συνταγές; Βρείτε τες όλες εδώ!