Πιπεριές και ντομάτες γεμιστές
Αφαιρούμε πρώτα µια φέτα (καπάκι) από το πάνω µέρος της ντοµάτας και αδειάζουµε την ψίχα της σε µπολ, φροντίζοντας να µείνει τόση σάρκα πάνω στη φλούδα ώστε να µην ανοίξουν στη συνέχεια.
Κόβουµε µία φέτα από το πάνω µέρος της πιπεριάς και αφαιρούµε τους σπόρους και τις µεµβράνες.
Αλέθουµε στο µπλέντερ την ψίχα της ντοµάτας.
Ζεσταίνουµε σε βαθύ τηγάνι το 1/2 φλ. ελαιόλαδο.
Σε µέτρια φωτιά αφήνουµε το κρεµµύδι να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά.
Προσθέτουµε το τριµµένο κολοκύθι και την τριµµένη µελιτζάνα.
Ανακατεύουµε πολύ καλά.
Αφήνουµε τα λαχανικά για λίγα λεπτά να πέσει ο όγκος τους.
Προσθέτουµε το ρύζι, τις πολτοποιηµένες ντοµάτες και αλατοπιπερώνουµε.
Συµπληρώνουµε 1 κούπα νερό και αφήνουµε να πάρει µια βράση για 5΄-6΄.
Η γέµιση πρέπει να είναι αραιή (νερουλή).
Τέλος προσθέτουµε το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα µυρωδικά.
Γεµίζουµε τις ντοµατοπιπεριές κατά τα 3/4 φροντίζοντας κάθε λαχανικό να έχει και ζουµάκι µέσα του.
Σκεπάζουµε µε τα καπάκια τους και αραδιάζουµε σε ταψί τις ντοµατοπιπεριές τη µία κοντά στην άλλη.
Σε ένα µπολ βάζουµε τις 3 τριµµένες ντοµάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 κούπα) και τα ανακατεύουµε.
Τα αλατοπιπερώνουµε και περιχύνουµε µε τη σάλτσα τα γεµιστά.
Σκεπάζουµε µε αλουµινόχαρτο.
Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 15΄.
Αφού περάσει το πρώτο µισάωρο ξεσκεπάζουµε το φαγητό να ξεροψηθούν τα γεµιστά και να µείνουν µε το λάδι τους.
Σερβίρουµε πάντα µε φέτα ή ξινοµυζήθρα.
Έξτρα μυστικό
Μπορούµε να πασπαλίσουµε τις γεμιστές ντομάτες και πιπεριές, αφού τις λαδώσουµε, µε λίγη ζάχαρη και τριµµένη φρυγανιά.
Εναλλακτικά, στο τέλος του ψησίµατος πασπαλίζουµε µε τρίµµατα φέτας ή κεφαλοτύρι. Και τα δύο έχουν τέλειο γευστικό αποτέλεσµα.