Εκτέλεση
Για την ηπειρώτικη τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο, βράζουμε πρώτα το γάλα σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τον τραχανά, ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα. Αφού βράσει ο τραχανάς, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο, την τριμμένη φέτα και το γαλοτύρι Ηπείρου.
Αλατοπιπερώνουμε αφού δοκιμάσουμε, γιατί τα τυριά έχουν ήδη αρκετό αλάτι. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά και τα προσθέτουμε στη γέμιση. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε ρηχό ταψί για πίτα στρώνουμε ακτινωτά 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα, και αδειάζουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε την πίτα με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα. Μπήγουμε τις άκρες προς τα μέσα. Χαράζουμε ελαφρώς την επιφάνεια των φύλλων και τη ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια και να ξεκολλήσει η πίτα από το ταψί.