Εκτέλεση
Ξεκινάμε αυτή την παραδοσιακή τυρόπιτα με φέτα και μυζήθρα, λαδώνοντας πρώτα ένα ταψί 35 εκ.
Χτυπάμε τα αυγά με το λάδι και το γάλα. Τρίβουμε τα τυριά σε μπολ και πασπαλίζουμε με πιπέρι. Στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο λίγο τσαλακωμένο. Ραντίζουμε με μείγμα αυγών και πασπαλίζουμε με τριμμένα τυριά.
Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις. 4 στρώσεις φύλλο, αυγά και τυρί. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα γάλα-αυγό. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με πιρούνι, όχι όμως και τη βάση της πίτας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, βάζοντας το ταψί στην κάτω σχάρα, στους 180 βαθμούς C, για περίπου μια ώρα να ροδίσει καλά.