Εκτέλεση
Πατατάκια ολόκληρα σαν τηγανητά
Ή πατάτες με δεντρολίβανο. Πλένουμε και τρίβουμε πολύ καλά τις ολόκληρες πατάτες, να καθαρίσει η φλούδα. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε για 10-15’ (ανάλογα με το μέγεθος), για να μισογίνουν, να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε. Πιέζουμε τις πατάτες ελαφρά με βαρύ αντικείμενο να σπάσουν. Τις αραδειάζουμε σε ένα ταψί. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μυρωδικά και ραντίζουμε με σκορδόλαδο.
Ψήνουμε τις πατάτες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για περίπου 25′ να ροδίσουν καλά.
Οι ολόκληρες πατάτες με δεντρολίβανο στο φούρνο σαν τηγανητές, απογειώνουν συνταγές σαν την παρακάτω