Εκτέλεση
Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με γάλα και γραβιέρα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄. Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.
Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες. Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.
Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.