Πατατόπιτα µε πράσο
Πατατόπιτα µε πράσο
Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με πράσο, γάλα και γραβιέρα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄.
- Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
- Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.
- Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες.
- Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.