"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml φρέσκο γάλα καυτό
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βουτυρώνουμε το σκεύος μας

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο

    Πατατόπιτα µε πράσο

    Πατατόπιτα µε πράσο

    Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με πράσο, γάλα και γραβιέρα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄.

    • Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
    • Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.
    • Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες.
    • Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
    • Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.
    • Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.
    • Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
    • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄.
    • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.

    Αν σας άρεσε αυτή η εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×