Πατατόπιτα µε πράσο

Υλικά

  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 2 μεγάλα πράσα
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 ml φρέσκο γάλα καυτό
  • 1 φλ. γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πατατόπιτα µε πράσο

Πατατόπιτα µε πράσο

Για την εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα με πράσο, γάλα και γραβιέρα, καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες και τις βράζουμε για 15΄.

  • Τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και μετά τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Καθαρίζουμε και τα πράσα και τα κόβουμε κι αυτά σε λεπτές φέτες.
  • Σε μικρό πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος τοποθετούμε το 1/3 από τις πατάτες.
  • Από πάνω στρώνουμε τα μισά πράσα και κοσκινίζουμε αλεύρι, μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύνουμε με λίγο βούτυρο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια στρώση και τελειώνουμε με τις τελευταίες πατάτες και το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Βράζουμε το γάλα και περιχύνουμε την πίτα.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 45΄.
  • Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το τυρί και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου ροδίσει το φαγητό.

Αν σας άρεσε αυτή η εύκολη και γρήγορη πατατόπιτα χωρίς φύλλο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

https://www.argiro.gr/recipe/patatopita-me-praso/