Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε σε μπολ τον κιμά, με το ξίδι και ζυμώνουμε. Αλέθουμε στο μπλέντερ τα συκωτάκια, το μπέικον και το κρεμμύδι, να πολτοποιηθούν. Τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγό, καρύδι, πάπρικα, καγέν, αλάτι, Vinsanto και κονιάκ) και ανακατεύουμε με το μίξερ ή με τα χέρια.
2. Βουτυρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα. Τοποθετούμε τη φόρμα σε ταψί με ζεστό νερό (το νερό να φτάνει τα ¾της φόρμας) και ψήνουμε το πατέ σε μπεν μαρί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 2 ώρες.
3. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και με προσοχή αδειάζουμε το υγρό που υπάρχει στη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το διατηρούμε στο ψυγείο.
4. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα (αφού βουτήξουμε τη φόρμα σε καυτό νερό) και είτε κόβουμε σε λεπτές φέτες είτε το αφήνουμε ολόκληρο στο τραπέζι. Το συνοδεύουμε ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί και σαλάτες.