• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
26
  • 400 γραμ. χοιρινό κιμά
  • 400 γραμ κιμά κοτόπουλο
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 αυγά
  • 3/4 φλ. φρυγανιά
  • 1 κ.σ γεμάτη πελτέ
  • 3 φλ. ρύζι για πιλάφι βρασμένο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 κ.σ πάπρικα
  • λίγο κοκκινοπίπερο
  • αλάτι
  • Για το τελείωμα
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 1 κ.σ δυόσμο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πικάντικα κεφτεδάκια με σάλτσα

    Ξεκινάμε να τα φτιάξουμε αφαιρώντας πρώτα το περίβλημα από το λουκάνικο.

    Το βάζουμε σε κομμάτια στο μπλέντερ.

    Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

    Τα αλέθουμε.

    Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Ζυμώνουμε καλά.

    Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα ροδίζουμε για 3 με 4 λεπτά στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.

    Αφού τα τηγανίσουμε όλα, πετάμε το λάδι και στο ίδιο τηγάνι με το άρωμα των κεφτέδων, προσθέτουμε τις ντομάτες, το δυόσμο και το μαϊντανό.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά.

    Περιχύνουμε τους κεφτέδες με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

    Δείτε και τη συνταγή μου για κλασικά, αφράτα τηγανητά κεφτεδάκια με όλα τα μυστικά τους!

     

    Κάτι μαγειρεύεται