Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα αλυρά ρολάκια με φύλλο, ζεσταίνοντας πρώτα το ελαιόλαδο στο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές να μαλακώσουν. Αλατίζουμε. Προσθέτουμε τον καβουρμά ψιλοκομμένο, τρίβουμε πιπέρι, πασπαλίζουμε με μπούκοβο και πάπρικα.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Προσθέτουμε 1 αυγό χτυπημένο και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Ανοίγουμε τα φύλλα. Κόβουμε κάθε ένα στα 4. Γεμίζουμε με 2 κουταλιές γέμιση κατά μήκος. Κλείνουμε σε ρολλάκια σφραγίζοντας τα πλαϊνά.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο να εμφανιστούν φουσκάλες στο φύλλο. Εναλλακτικά, αλείφουμε ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C αέρα για 35′ περίπου να ροδίσουν.