• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
56
  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 πρέζα μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2½ φλ. ρύζι για πιλάφι
  • 5 φλ. βραστό νερό
  • Γιαούρτι για το σερβίρισμα ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πιλάφι με μοσχάρι

    Για το μοσχάρι κοκκινιστό με ρύζι,

    • Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το κρέας γύρω γύρω.
    • Προσθέτουμε  το κρεμμύδι και το σέλερι και το αφήνουμε να γίνει διάφανο για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας το συχνά να καραμελώσει.
    • Προσθέτουμε τα καρότα και το σκόρδο, σοτάρουμε για 1΄-2΄.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα.
    • Πασπαλίζουμε με το μπαχάρι, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βράσει δυνατά 2΄-3΄ ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
    • Συμπληρώνουμε νερό ή ζωμό κρέατος ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας.
    • Κλείνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο την κατσαρόλα και βάζουμε καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά -μέτρια- και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 10΄.
    • Δοκιμάζουμε το κρέας, πρέπει σε αυτό το στάδιο να είναι μαλακό και να έχει δέσει η σάλτσα του.
    • Τότε προσθέτουμε το ρύζι και το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.
    • Όταν εμφανισθούν τρυπούλες στην επιφάνεια του ρυζιού -μετά από 15΄-20΄- σβήνουμε τη φωτιά.
    • Σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα το φαγητό και βάζουμε καπάκι. Αφήνουμε το πιλάφι να σταθεί για 10΄-15΄. Η πετσέτα θα απορροφήσει την υγρασία και το ρύζι θα παραμείνει σπυρωτό.
    • Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι ή με γιαούρτι.

    Αν σας άρεσε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται