• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
7
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. μαγιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • όσο πάρει
  • περίπου 1½ φλ. χλιαρό νερό
  • Για τη γέμιση
  • 4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε φέτες
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 300 γραμ. φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.σ. φρυγανιά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ξεκούραση ζύμης 45΄

    Τρυπάμε ελαφρά την πίτα

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Για την πίτα µε λαχανικά

    Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε καλά.

    Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45΄.

     

    Για τη γέμιση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα.

    Προσθέτουμε την πιπεριά και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν ελαφρά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τη φέτα και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

    Στρώσιμο - Ψήσιμο

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη.

    Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το πρώτο φύλλο, λίγο μεγαλύτερο από τη διάμετρο του ταψιού.

    Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα 36 ή 38 εκ.

    Στρώνουμε μέσα το φύλλο.

    Πασπαλίζουμε φρυγανιά.

    Αδειάζουμε τη γέμιση.

    Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο.

    Καλύπτουμε την πίτα και ενώνουμε τις άκρες των δύο φύλλων στρίβοντάς τες.

    Με πινέλο αλείφουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Με τη μύτη του μαχαιριού τρυπάμε εδώ κι εκεί την πίτα.

    Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

    Κάτι μαγειρεύεται