Μοναδικά Pizza burgers. Σε όποιους και να τα σερβίρετε, θα ενθουσιαστούν τόσο από την όψη, όσο και από τη νοστιμιά...

Μοναδικά Pizza burgers. Σε όποιους και να τα σερβίρετε, θα ενθουσιαστούν τόσο από την όψη, όσο και από τη νοστιμιά τους.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
18

Για το pizza burger

  • 1 kg κιμά μοσχαρίσιο
  • 4-5 κ.σ. φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 8 φέτ. τυρί τσένταρ
  • Για το σερβίρισμα
  • Λίγη κέτσαπ ή μουστάρδα
  • Αγγουράκια πίκλες
  • Φύλλα μαρούλι

Για το ψωμί σαν πίτσα

  • 750-800 γρ. αλεύρι δυνατό
  • 550 γρ. νερό χλιαρό
  • 1 ½ κύβο νωπή μαγιά 40 γραμ.
  • 2 πρέζα/ες ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 520 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 45% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Για τα Burger στο ταψί

Ζυμώνουμε σε μπολ τον κιμά με κρεμμύδι, φρυγανιά, κέτσαπ μουστάρδα και αλάτι και πιπέρι.

Λαδώνουμε μακρόστενο ταψί και απλώνουμε το μίγμα κιμά σαν τεράστιο μπιφτέκι.

Πατάμε την επιφάνεια να ισιώσει.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 30′.

Στραγγίζουμε τα υγρά του κιμά.

Απλώνουμε τις φέτες τσένταρ σε όλη την επιφάνεια και αφήνουμε στο φούρνο 2-3′ να λιώσει το τυρί.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και γεμίζουμε το ψωμί πίτσας.

Γαρνίρουμε το μπέργκερ με πίκλα, μαρούλι, ντομάτα ή σάλτσες.

Για το ψωμί πίτσας

Πρώτα ενεργοποιούμε τη μαγιά.

Τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.

Ανακατεύουμε να διαλυθεί.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10′ να ενεργοποιηθεί.

Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη.

Προσθέτουμε το λάδι αφήνουμε 5΄-10΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με κουτάλι.

Όταν η ζύμη αρχίσει να μαζεύει με την προσθήκη του αλευριού, τη μαζεύουμε σε μπάλα με το χέρι.

Την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄-10΄ με δυνατές κινήσεις με τις άκρες των δαχτύλων.

Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη.

Σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα ή μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος.

Αφού ανέβει η ζύμη, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.

Με χοντρό πλάστη ανοίγουμε χοντρό μακρόστενο φύλλο και κόβουμε τετράγωνα μικρά ή μεγάλα κομμάτια ζύμης.

Τα αραδιάζουμε σε αλευρωμένη λαμαρίνα με κενό μεταξύ τους και τα αφήνουμε σκεπασμένα σε ζεστό σημείο να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν.

Τα ψήνουμε στους 200ºC για 15′.

Αφού ψηθούν τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με ένα κομμάτι burger.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Η λιχουδιά της εβδομάδας. Θα είναι το αγαπημένο γεύμα και των παιδιών και μάλιστα θα μπορούσατε να τα εντάξετε κι αυτά στη διαδικασία προετοιμασίας. Πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας από το μοσχάρι και βιταμίνες συμπλέγματος Β C κι Ε από τα λαχανικά της συνταγής, μας δίνουν απαραίτητα συστατικά για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας μηχανισμού. Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως για παράδειγμα μανιτάρια που μας δίνουν και την πολύτιμη βιταμίνη D. Θα μπορούσε να είναι το γεύμα του σαββατοκύριακου και να το απολαύσετε με ιδιαίτερο τρόπο με όλη την οικογένεια.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται