• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
12
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 50 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γραµ. μοτσαρέλα
  • 150 γραµ. ψητή γαλοπούλα
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (φιλέτα)
  • 2 κσ κρέμα βαλσαμικού
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πουγκάκια με τυριά

    Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά της γέμισης για τα πουγκάκια με τυριά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, θυμάρι, βαλσάμικο και πιπέρι.

    Τα ανακατεύουμε να γίνουν πάστα.

    Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες muffin.

    Βάζουμε τα 8 φύλλα στον πάγκο μας και κόβουμε σε τετράγωνα των 15 εκατοστών.

    Παίρνουνε 3 με 4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν αστέρι ακτινωτά.

    Αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε μέσα στη θήκη.

    Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.

    Γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη γέμιση στις θήκες φύλλου.

    Κλείνουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που εξέχουν αφήνοντας άνοιγμα στη μέση.

    Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν.

    Αφήνουμε λίγο να σταθούν στην φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

    Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα.

    Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή δες εδώ πολλές ιδέες για brunch.

    Φανταστική συνταγή είναι και η παρακάτω.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται