• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 50 γραµ. λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 250 γραµ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 150 γραµ. μοτσαρέλα
  • 150 γραµ. ψητή γαλοπούλα
  • 1 ψητή πιπεριά Φλωρίνης (φιλέτα)
  • 2 κσ κρέμα βαλσαμικού
  • λίγο φρέσκο θυμάρι
  • λίγο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πουγκάκια με τυριά

    Για να φτιάξουμε τα πουγκάκια με τυριά,

    • Ψιλοκόβουμε όλα τα υλικά της γέμισης για τα πουγκάκια με τυριά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, θυμάρι, βαλσάμικο και πιπέρι.
    • Τα ανακατεύουμε να γίνουν πάστα.
    • Βουτυρώνουμε μια φόρμα με 12 θήκες muffin.
    • Βάζουμε τα 8 φύλλα στον πάγκο μας και κόβουμε σε τετράγωνα των 15 εκατοστών.
    • Παίρνουνε 3 με 4 φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο σαν αστέρι ακτινωτά.
    • Αλείφουμε με βούτυρο και τα βάζουμε μέσα στη θήκη.
    • Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
    • Γεμίζουμε ισομοιράζοντας τη γέμιση στις θήκες φύλλου.
    • Κλείνουμε την επιφάνεια με τα φύλλα που εξέχουν αφήνοντας άνοιγμα στη μέση.
    • Βουτυρώνουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 25 λεπτά να ροδίσουν.
    • Αφήνουμε λίγο να σταθούν στην φόρμα και ξεφορμάρουμε με προσοχή.
    • Σερβίρονται ζεστά, αλλά και κρύα.
    • Είναι ιδανικά για πικ νικ και τσιμπολόγημα.

     

    Αν σου άρεσε αυτή η συνταγή δες εδώ πολλές ιδέες για brunch.

     

    Φανταστική συνταγή είναι και η παρακάτω

     
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×