Πουρές αρακά
Για να φτιάξουμε τη συνταγή πουρές αρακά,
ξεκινάμε συγκεντρώνοντας τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή αυτή. Για τη συνταγή πουρές αρακά,
- Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι που σκεπάζει με καπάκι.
- Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει το τηγάνι.
- Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε το αρακά να μαγειρευτεί για περίπου 2 λεπτά για τη συνταγή πουρές αρακά.
- Βάζουμε τον αρακά στο μπλέντερ και τον πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον δυόσμο και τον άνηθο, καθώς και το βούτυρο σε κομμάτια.
- Πολτοποιούμε τον πουρέ.
- Αν θέλετε πιο ρευστή υφή αρακά πουρέ μπορείτε να προσθέσετε λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα και να το φέρετε στην πυκνότητα που επιθυμείτε.
- Σερβίρουμε τον πουρέ αρακά με ψάρι η κοτόπουλο.
- Αλλά και σκέτος είναι άκρως απολαυστικός.
- Στάξτε λίγες σταγόνες λεμονιού στο σερβίρισμα προαιρετικά.