Πουρές αρακά

Υλικά

  • 250 γραμ. κατεψυγμένο αρακά
  • 4 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Λίγα φύλλα δυόσμου
  • Λίγα φύλλα άνηθου
  • 20 γραμ. βούτυρο Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα

Για τον πουρέ αρακά

Ζεσταίνουμε ένα μέτριο τηγάνι που σκεπάζει με καπάκι.

Ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε να κάψει το τηγάνι.

Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο και σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τον παγωμένο αρακά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε το τηγάνι κι αφήνουμε το αρακά να μαγειρευτεί για περίπου 2 λεπτά για τη συνταγή πουρές αρακά.

Βάζουμε τον αρακά στο μπλέντερ και τον πολτοποιούμε.

Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τον δυόσμο και τον άνηθο, καθώς και το βούτυρο σε κομμάτια.

Πολτοποιούμε τον πουρέ.

Αν θέλετε πιο ρευστή υφή αρακά πουρέ μπορείτε να προσθέσετε λίγο γιαούρτι ή τυρί κρέμα και να το φέρετε στην πυκνότητα που επιθυμείτε.

Σερβίρουμε τον πουρέ αρακά με ψάρι η κοτόπουλο.

Αλλά και σκέτος είναι άκρως απολαυστικός.

Στάξτε λίγες σταγόνες λεμονιού στο σερβίρισμα προαιρετικά.

https://www.argiro.gr/recipe/poures-araka/