Μοναδική χοιρινή τηγανιά με πράσο, αλλά και μήλο και κεφαλοτύρι, που προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γεύση...

Μοναδική χοιρινή τηγανιά με πράσο, αλλά και μήλο και κεφαλοτύρι, που προσδίδουν τέλειες μυρωδιές και κάνουν τη γεύση ονειρεμένη!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
88

Για την πρασοτηγανιά

  • 350 γρ. χοιρινό από λαιμό κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μίγμα μπαχαρικών
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 πράσα (προαιρετικά ζεματισμένα) σε φέτες
  • 2 φλ. χοντροτριμμένο λάχανο
  • 1 μήλο με την φλούδα του κομμένο σε μικρά καρέ
  • 1/4 φλ. κονιάκ
  • 150 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά καρέ
  • Αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Πρασοτηγανιά με λαχανικά

    Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να ξεκινήσουμε την πρασοτηγανιά.

    Βάζουμε το χοιρινό στο τηγάνι και το ροδίζουμε για 10 λεπτά γυρνώντας το τακτικά.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και το πράσο.

    Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά.

    Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, σοτάρουμε για 5 λεπτά, πασπαλίζουμε με το μίγμα μπαχαρικών και σβήνουμε με το κονιάκ.

    Αφήνουμε για λίγα λεπτά την τηγανιά να πιει όλα τα υγρά της.

    Προσθέτουμε αλάτι.

    Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το κεφαλοτύρι κι αφήνουμε να λιώσει καλά.

    Δείτε παρακάτω και ένα μοναδικό τρόπο να απολαύσετε την πρασοτηγανιά και να μην πιστεύετε τη νοστιμιά της.

    Τι άλλο φτιάχνεις με χοιρινό;

    Κάτι μαγειρεύεται