• προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
126
  • 2 φλ. φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Ψεύτικα κεφτεδάκια με φακές

    Για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια από φακές και πλιγούρι

    βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι. Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο στο μείγμα για τα κεφτεδάκια από φακές.

    Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα. Το ρίχνουμε στις φακές. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

    Πλάθουμε τότε κεφτεδάκια ή σουτζουκάκια. Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα.

    Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας.

    Μετά από αυτά τα πεντανόστιμα, νηστίσιμα κεφτεδάκια από φακές, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω νηστίσιμη συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται