Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία...

Ο συνδυασμός των οσπρίων (φακές) με τα δημητριακά (πλιγούρι) αποτελεί μία καλή εναλλακτική του κρέατος, καθώς σας εφοδιάζει με υψηλής βιολογικής αξία πρωτεΐνη, που αφομοιώνεται δηλαδή καλύτερα από τον ανθρώπινο οργανισμό.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
137

Για τα κεφτεδάκια με φακές και πλιγούρι

  • 2 φλ. φακές
  • 4½ φλ. νερό
  • 1½ φλ. πλιγούρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αποξηραμένο δυόσμο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια

    Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν.

    Ρίχνουμε το πλιγούρι.

    Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά.

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο στο μείγμα.

    Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.

    Το ρίχνουμε στις φακές.

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.

    Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.

    Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα.

    Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας.

    Μετά από αυτά τα πεντανόστιμα κεφτεδάκια από φακές, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.

    ρεβυθοκεφτέδες
    Διαφήμιση

    Ποια είναι τα αγαπημένα σας κεφτεδάκια;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται