Για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα τις φακές με το νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε το πλιγούρι.
Όταν η κατσαρόλα δεν έχει πια άλλα υγρά σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, μαϊντανό και δυόσμο στο μείγμα.
Σε μικρή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, χωρίς να πάρει χρώμα.
Το ρίχνουμε στις φακές.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε λίγο το μείγμα να κρυώσει.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Τα αραδειάζουμε σε πιατέλα.
Σερβίρουμε με ντιπ ταχινιού, με ντιπ γιαουρτιού ή με ντιπ ντομάτας.