Πικάντικη ρεβυθοσαλάτα της Αργυρώς

Υλικά

Για τη πικάντικη ρεβυθοσαλάτα

  • 500 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα σε νερό με λίγη σόδα)
  • 2 φλ. ταχίνι
  • 3 κ.σ. σκόρδο
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.σ. πιπέρι καγέν καυτερό
  • 1/4 φλ. σπορέλαιο
  • Αλάτι
  • 3 κ.σ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

Για τα ρεβύθια

Μουλιάζουμε για μία νύχτα τα ρεβύθια.

Την επομένη τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν καλά.

Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Για τη ρεβυθοσαλάτα

Βάζουμε τα ρεβύθια στο μπλέντερ, στον κάδο με τους κόφτες, και τα αλέθουμε καλά.

Προσθέτουμε διαδοχικά το ταχίνι, την πάπρικα, το καγέν, το σκόρδο και το σπορέλαιο.

Τα πολτοποιούμε, αλατίζουμε και ρίχνουμε το λεμόνι.

Τέλος προσθέτουμε το νερό για να αραιώσει λίγο το μείγμα για την πικάντικη ρεβυθοσαλάτα.

Για το σερβίρισμα

Βάζουμε το μείγμα σε μια πιατέλα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό, λίγο καγέν επιπλέον και λίγο λάδι.

Η ρεβυθοσαλάτα τρώγεται ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί ή ψημένες αραβικές πίτες.

https://www.argiro.gr/recipe/rebuthosalata-pikantiki/