Εκτέλεση
Για τους ρεβυθοκεφτέδες Ίου χωρίς βράσιμο, πρώτα μουλιάζουμε από το βράδυ τα ρεβίθια και την επόμενη τα ξεπλένουμε και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί σκεπασμένο από 30′ έως μία ώρα. Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα του ρεβυθοκεφτέ και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3′ από κάθε πλευρά.
Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρονται ζεστοί και τραγανοί με σαλάτα ή σε θερμοκρασία δωματίου σαν μεζές.
Μυστικά για τους ρεβυθοκεφτέδες Ίου
-Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιά και το αλεύρι γ.ο.χ. με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και τηγανίζουμε αμέσως.
-Μπορείτε να αφήσετε τους Νιώτικους ρεβυθοκεφτέδες να σταθούν στο μπολ αρκετές ώρες πριν τους τηγανίσετε. Φροντίστε μόνο να είναι καλά σκεπασμένη η ζύμη.
Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Δέσποινα και την ευχαριστούμε πολύ.
Θέλετε περισσότερες παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές; Σας τις έχω όλες εδώ!