• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
94
  • 1 1/2 kg καθαρισμένο ψάρι
  • 3 κλων. σέλερι
  • 3 ξερά κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες
  • 3 πατάτες
  • 1 ντομάτα
  • 2 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 440 Θερμίδες
    (kcal)
  • 30% Λιπαρά
  • 40% Υδατ/κες
  • 30% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε το ψάρι από τα λέπια και τα βράγχια και πλένουμε πολύ καλά την κοιλιά του.

Σε μακρόστενο ταψί ή πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τα κομμένα σε καρέ λαχανικά.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε με τα χέρια.

Τοποθετούμε το ψάρι πάνω στο στρώμα των λαχανικών και το καλύπτουμε με τις φέτες ντομάτας.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Μπήγουμε στα υλικά το θυμάρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.

Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, στις αντιστάσεις, για 40΄.

Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15΄.

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να ελέγξει το βάρος του. Ως γνωστό τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή των ω-3 λιπαρών οξέων παρουσιάζοντας αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς. Παράλληλα, τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών που ιδιαίτερα σε περιόδους δίαιτας (θερμιδικού περιορισμού) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση του πολύτιμου μεταβολικά μυϊκού ιστού. Τέλος τα λαχανικά της συνταγής μας προσφέρουν ικανοποιητική ποσότητα βιταμίνης C, συμβάλλοντας επιπρόσθετα στη διατήρηση της σωστής ανοσοποιητικής μας λειτουργίας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται