• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
9
  • 1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά καρέ
  • 200 γραμ. ώριμες και γερές φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 ½ κ.γλ. corn flour
  • 2 φύλλα σφολιάτα έτοιμη
  • λίγο λιωμένο βούτυρο
  • λίγη κανέλα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα Σφολιατάκια

    Βάζουμε πρώτα σε κατσαρόλα το μήλο, τις φράουλες, τη μισή ζάχαρη, το βούτυρο, το νερό και το corn flour.

    Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας μέχρι να πυκνώσει καλά το μείγμα.

    Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας. Τα ανοίγουμε λίγο με χοντρό πλάστη να λεπτύνουν.

    Με κούπ πατ στρογγυλό κόβουμε 4 δίσκους στο ένα φύλλο και 4 στο άλλο.

    Βάζουμε από μια κουταλιά κρέμα πηχτή γέμιση, αλείφουμε  με νερό, κλείνουμε σε μισοφέγγαρο και πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω σαν δαντέλα.

    Τα παγώνουμε για 30′, τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα βουτυρώνουμε.

    Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς C, στον αέρα για περίπου 30′ να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε κανελοζάχαρη. Τρώγονται ζεστά.

    Αν σας άρεσαν τα γεμιστά σφολιατάκια με φράουλες, θα λατρέψετε και την παρακάτω σφολιάτα

    Κάτι μαγειρεύεται