Σκορδαλια απο την Αργυρω. Συνταγή για σκορδαλιά με βραστη πατάτα. Η αλιάδα γίνεται με απλά υλικά: σκόρδο, βραστή πατάτα, ελαιόλαδο  

Σκορδαλια απο την Αργυρω. Συνταγή για σκορδαλιά με βραστη πατάτα. Η αλιάδα γίνεται με απλά υλικά: σκόρδο, βραστή πατάτα, ελαιόλαδο

 

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1728
  • 6-7 πατάτες
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • 1/2 λεμόνι
  • 3 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • ηλιέλαιο
  • 1½ φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 1 αυγό

Για χρωμα

  • Λίγο ζουμί από τα παντζάρια
  • 3 ώριμα αβοκάντο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά

    Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη

    Πριν τη σερβίρετε ανακατέψτε την καλά

    Για την σκορδαλια

     

    Για την σκορδαλια πρώτα καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε την καθε μια πατάτα σε καρέ.

    Βάζουμε τις κομμενες πατατες σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με νερό. 

    Βράζουμε τις πατατες για περίπου 20 λεπτά, να μαλακώσουν.

    Τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε στο μίξερ.

    Πολτοποιούμε τις πατάτες όσο ακόμα είναι καυτές.

    Οσο βραζουν οι πατάτες καθαριζουμε το σκόρδο

    Προσθέτουμε το αλάτι, το σκόρδο, το λεμόνι και το ξίδι.

    Αναμειγνυουμε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

    Με το μίξερ σε λειτουργία, λίγο λίγο, µε ροή κλωστής, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ηλιελαιο.

    Αν χρησιμοποιήσουμε το αυγό, το προσθέτουμε στο τέλος, όσο ακόμα η πατάτα είναι καυτή για να ψηθεί (συνεχίζοντας το χτύπημα).

    Το μιγμα της σκορδαλιας γίνεται κάτασπρο από το αυγό και αφράτο. 

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά. 

    Μπορεί να διατηρηθεί αρκετές μέρες στο ψυγείο, καλά σκεπασμένη.

    Μυστικα

    Συνοδευει

    Βίντεο

    Με τι άλλο σερβίρεις τη σκορδαλια με πατατα;

    Κάτι μαγειρεύεται