Η καλύτερη σκορδαλιά με ψωμί  σαν την σκορδαλιά της γιαγιάς. Σκορδαλιά με ψωμί που γίνεται στο μούλτι.  

Η καλύτερη σκορδαλιά με ψωμί  σαν την σκορδαλιά της γιαγιάς. Σκορδαλιά με ψωμί που γίνεται στο μούλτι.

 

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
1007
  • 250 γρ. ψωμί
  • 1/2 φλ. καρυδόψιχα
  • 3-4 σκελ. σκόρδο
  • 1/4 φλ. ξίδι
  • 1 φλ. απαλό ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μούλιασμα αμυγδαλόψιχας

    Καλή πολτοποίηση υλικών για αφράτη σκορδαλιά

    Προετοιμασια

    Παίρνουμε τις φέτες από το μπαγιάτικο ψωμί βγάζουμε την κόρα.

    Τις βάζουμε σε νερό (με βάρος από πάνω) για να μουσκέψει καλά.

    Όταν μουσκέψει καλά, στύβουμε με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μίξερ για να το αλέσουμε.

    Προσθέτουμε τα καρύδια,  και τα σκόρδα, για να πολτοποιηθούν καλά.

    Για να γίνει αφρος χρειάζεται πολύ καλή πολτοποίηση όλων των υλικών.

    Προσθέτουμε το ξίδι και το απαλό ελαιόλαδο με ροή κλωστής.

    Αν δεν σας αρέσει παχύ το μιγμα, αραιώστε το με λίγο νερό.

    Αλατίζουμε κατά βούληση στο τέλος και ελέγχουμε το ξύδι, αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα.

    Μπορεί να γίνει στο μπλέντερ ή στο γουδί.

    Μυστικά

    Μπορείς να φτιάξεις και να προσθέσεις καρύδια, αμύγδαλα.  

    Τα καρύδια δε θέλουν μούλιασμα γιατί πολτοποιούνται πολύ εύκολα.

    Επιλέξτε ξηρούς καρπούς καλής ποιότητας. Αν “ταγγίζουν” οι ξηροί καρποί, αυτή τη γεύση θα σας αφήσουν.

     

    Συντηρηση

    Διατηρείται στο ψυγείο μέσα σε γυάλινο σκεύος καλά σκεπασμένη.

    Διατηρείται για αρκετές ημέρες και μάλιστα όσο μένει στο ψυγείο, τόσο πιο δυνατή γίνεται η αψάδα του σκόρδου.

    Αν μετά από μερικές ημέρες η γεύση της είναι πολύ δυνατή σε σκόρδο, προσθέστε λίγο λάδι για να γλυκάνει και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.

    Βίντεο

    Εσύ με τι την φτιάχνεις ;

    Κάτι μαγειρεύεται