• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
21
  • 8 κρητικά ντακάκια (κρίθινα παξιμάδια)
  • 200 γραμ. κατίκι
  • 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο (κομμένο σε καρέ)
  • 1 κ.σ αλεσμένο σουσάμι
  • 1 κ.σ αλεσμένος λιναρόσπορος
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο φρέσκο αγουρέλαιο
  • ντοματίνια κομμένα στη μέση
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σνακ με άλειμμα αβοκάντο

    Φτιάχνουμε πρώτα το άλειμμα αβοκάντο. Σε ένα μπολ βάζoυμε το ψιλοκομμένο αβοκάντο και το πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το λεμόνι, το αγουρέλαιο και τους αλεσμένους σπόρους. Ανακατέυουμε με πιρούνι.

    Απλώνουμε σε κάθε ντακάκι μία κουταλιά κρέμα αβοκάντο, βάζουμε μία κουταλιά κατίκι και λίγα κομμένα ντοματίνια.

    Ραντίζουμε με αγουρέλαιο.

    Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη διατροφική αξία του αβοκάντο, αλλά και τον σωστό τρόπο για να το τεμαχίσετε.

    Μετά το τέλειο σνακ με άλειμμα αβοκάντο, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω φανταστική συνταγή:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται