• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
8
  • 150 γρ. λάδι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πορτοκάλι ακέρωτο (ξύσμα)
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 250 γρ. φαρίνα
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 100 γρ. σταφίδες ανάμεικτες
  • 50 γρ. αλεσμένο καρύδι
  • Λίγη άχνη για το σερβίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προετοιμασία

    Θα χρησιμοποιήσουμε μακρόστενη φόρμα 10×25 εκατ.

    Αλείφουμε με λίγο λάδι και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC αέρα.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.

    Βάζουμε τις σταφίδες και το αλεσμένο καρύδι σε ένα σκεύος.

    Προσθέτουμε το κορν φλάουρ κι ανακατεύουμε. Τα κρατάμε στην άκρη.

    Εκτέλεση

    Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε για 1’ με το σύρμα.

    Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, τη σόδα κι ανακατεύουμε με το σύρμα.

    Ρίχνουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια κι αναδιπλώνουμε το μίγμα με κουτάλι.

    Το βάζουμε στη φόρμα.

    Τοποθετούμε στη μεσαία σχάρα και ψήνουμε για 55’.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10’ και με το βάζουμε σε σχάρα να κρυώσει τελείως.

    Αχνίζουμε και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται