Ελαφριά και υγιεινή συνταγή για σοκολατόπιτα, για απόλαυση δίχως τύψεις.

Ελαφριά και υγιεινή συνταγή για σοκολατόπιτα, για απόλαυση δίχως τύψεις.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σοκολατόπιτα

  • 250 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 100 γρ. στέβια κρυσταλλική
  • 2 βανίλιες
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 150 γρ. φουντούκια ψιλοαλεσμένα
  • 150 γρ. καρύδια ψιλοαλεσμένα
  • 100 γρ. δαμάσκηνα ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • Κόκκινα φρούτα

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 100 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 125 γρ. γάλα καρύδας πλήρες
  • 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ 1 κ.σ νερό
  • 1 κ.γ. μέλι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Λιώσιμο σοκολάτας και μαργαρίνης σε χαμηλή φωτιά.

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Για τη σοκολατόπιτα

    Για τη σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί ή σε κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις λιώσουν και προσθέτουμε τη στέβια, τις βανίλιες και το αλάτι.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να πέσει θερμοκρασία.

    Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε το μείγμα.

    Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, φουντούκια, καρύδια και δαμάσκηνα και απαλά ανακατεύουμε.

    Βάζουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά να σταθεροποιηθεί το γλυκό.

    Αφήνουμε να κρυώσει.

    Για την επικάλυψη

    Ρίχνουμε στον καφέ το νερό και ανακατεύουμε να διαλυθεί.

    Σε κατσαρόλα με χοντρή βάση και σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη, το γάλα καρύδας, τον καφέ και το μέλι.

    Αφήνουμε να λιώσουν.

    Αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Για το σερβίρισμα

    Βγάζουμε το γλυκό σε πιατέλα.

    Περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα.

    Την υπόλοιπη τη βάζουμε σε σαλτσιέρα.

    Σερβίρουμε σε κομμάτια περιχύνοντας κάθε κομμάτι με έξτρα σάλτσα σοκολάτας και γαρνίρουμε με κόκκινα φρούτα.

    Αχνίζουμε με λίγη στέβια σκόνη.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται