Εκτέλεση
Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο, βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα. Ανακατεύουμε να λιώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ºC στον αέρα.
Στρώνουμε το ένα λαδωμένο και τσαλακωμένο φύλλο σε λαδωμένο μικρό ταψί.
Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στο φύλλο. Καλύπτουμε με το δεύτερο τσαλακωμένο φύλλο και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45′ να ροδίσει καλά.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για την αποθήκευση και τη σωστή συντήρηση της σοκολάτας.