Η γεύση αυτής της γλυκιάς πίτας με σοκολάτα είναι απογειωτική και αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους! Φτιάξτε αυτή τη...

Η γεύση αυτής της γλυκιάς πίτας με σοκολάτα είναι απογειωτική και αφήνει ικανοποιημένους ακόμα και τους πιο δύσκολους ουρανίσκους! Φτιάξτε αυτή τη σοκολατόπιτα και θα με θυμηθείτε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
87

Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 6 κ.σ. κοφτές σιμιγδάλι ψιλό (60 γραμ.)
  • 6 κ.σ. κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.)
  • 4 κ.σ. κοφτές ζάχαρη (60 γραμ.)
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.σ. γεμάτες πραλίνα (60 γραμ.)
  • 100 γρ. σοκολάτα 60% ψιλοκομμένη
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η κατσαρόλα με τα υλικά σε μέτρια φωτιά

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Για τη σοκολατόπιτα με φύλλο

    Θα χρησιμοποιήσουμε 6 φύλλα κρούστας

    Βάζουμε σε μία κατσαρόλα, όλα τα υλικά, γάλα, ζάχαρη, σιμιγδάλι, κακάο, αλάτι και σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας με σύρμα κι αφήνουμε την κρέμα να βράσει και να πήξει.

    Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την πραλίνα και την σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε να λιώσει.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στον αέρα.

    Στρώνουμε 1-1 τα 3 φύλλα τσαλακώνοντας τα στο μικρό ταψί και ραντίζοντας τα ενδιάμεσα.

    Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω στα τσαλακωμένα φύλλα.

    Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3 τσαλακωμένα φύλλα και ψήνουμε στην μεσαία σχάρα για 45 λεπτά να ροδίσει καλά.

    Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

    Σερβίρεται με πασπαλισμένη ζάχαρη άχνη ή κακάο.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται