Αν θέλετε να γευτείτε την πιο τέλεια, την καλύτερη, την πιο θεϊκή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει, μην ψάχνετε άλλο! Αυτή είναι η συνταγή για...

Αν θέλετε να γευτείτε την πιο τέλεια, την καλύτερη, την πιο θεϊκή σοκολατόπιτα που έχετε δοκιμάσει, μην ψάχνετε άλλο! Αυτή είναι η συνταγή για εσάς.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη σοκολατόπιτα με τρεις σοκολάτες

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 4 κ.σ. ρούμι ή κονιάκ
  • 2 πρέζα/ες ανθός αλατιού
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 250 γρ. πικρή σοκολάτα
  • 250 γρ. φουντούκια ψημένα
  • 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομματάκια
  • 2 συσκ. μπισκότα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

    Σερβίρουμε αφού έχει σταθεροποιηθεί η σοκολατόπιτα.

    Για τη σοκολατόπιτα

    Λιώνουμε πρώτα το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Αλέθουμε τα φουντούκια αφού κρυώσουν.

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι.

    Ψιλοκόβουμε τις δυο σοκολάτες γάλακτος και την πικρή και τις λιώνουμε σε μπεν μαρί.

    Αφήνουμε λίγα λεπτά να χλιαρύνουν.

    Χτυπάμε τα αυγά με το μίξερ για 5′ και προσθέτουμε την ζάχαρη.

    Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρεμώσουν και να ασπρίζουν. Έτσι εξουδετερώνουμε την μυρωδιά του αυγού.

    Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο, το κονιάκ και το αλάτι και με σύρμα ανακατεύουμε το μείγμα.

    Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

    Προσθέτουμε το φουντούκι και το αλεύρι.

    Ανακατεύουμε με σπάτουλα.

    Τέλος σπάμε σε κομμάτια την μια συσκευασία μπισκότα και τη ρίχνουμε στο μείγμα, μαζί με την λευκή σοκολάτα.

    Ανακατεύουμε.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Βρέχουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα, το τσαλακώνουμε, το ανοίγουμε και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο, μακρόστενο ταψί.

    Αδειάζουμε το μισό μείγμα, κάνουμε μια στρώση τα υπόλοιπα μπισκότα και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.

    Ψήνουμε τη σοκολατόπιτα στους 170ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 15′.

    Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί και την σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×