Βαθμολογήστε
    • 1 κιλό αγκινάρες κατεψυγμένες ή φρέσκες
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 250 γραμμ. φασολάκια
    • 250 γραμμ. σπανάκι
    • 2 πράσα ψιλοκομμένα
    • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
    • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 300 γραμμ. ανάμεικτα κίτρινα τριμμένα τυριά (κασέρι
    • γραβιέρα
    • γκούντα κ.λπ.)
    • 1 αυγό
    • 200 ml κρέμα γάλακτος llight
    • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
    • Για την κρέμα
    • 50 γραμμ. αλεύρι
    • 50 γραμμ. βούτυρο
    • 500 γραμμ. φρέσκο γάλα χλιαρό
    • 2 αυγά
    • αλάτι
    • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    • 2 κ.σ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα ή άλλο

    Διατροφικός Πίνακας

    Διατροφική Αξία ανά μερίδα
      * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

      * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

      Σουφλέ πριμαβέρα

      Σουφλέ πριμαβέρα

      Αν οι αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά είναι κατεψυγμένα, τ’ αφήνουμε 30΄ εκτός ψυγείου και τα μαγειρεύουμε. Εάν είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.

      • Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε φέτες τις αγκινάρες.
      • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα φασολάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5΄.
      • Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιούν τα λαχανικά τα υγρά τους.
      • Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον άνηθο.
      • Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
      • Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
      • Χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
      • Στρώνουμε μία στρώση λαχανικά, μία στρώση τυριά, δεύτερη στρώση λαχανικά και δεύτερη στρώση τυριά.
      • Περιχύνουμε με την κρέμα και το αυγό.

       

      Κάτι μαγειρεύεται