Σουφλέ πριμαβέρα
Σουφλέ πριμαβέρα
Αν οι αγκινάρες και τα υπόλοιπα λαχανικά είναι κατεψυγμένα, τ’ αφήνουμε 30΄ εκτός ψυγείου και τα μαγειρεύουμε. Εάν είναι φρέσκα, τα καθαρίζουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε καλά.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε φέτες τις αγκινάρες.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες, τα φασολάκια, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5΄.
- Προσθέτουμε το σπανάκι χοντροκομμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πιούν τα λαχανικά τα υγρά τους.
- Τέλος, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τον άνηθο.
- Τ’ αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
- Σε πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο, πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.
- Χτυπάμε με σύρμα το αυγό με την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνουμε μία στρώση λαχανικά, μία στρώση τυριά, δεύτερη στρώση λαχανικά και δεύτερη στρώση τυριά.
- Περιχύνουμε με την κρέμα και το αυγό.