Εκτέλεση
Για το σπανάκι με αυγά μάτια και φέτα στο φούρνο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σπανάκι με το φρέσκο κρεμμυδάκι για λίγα λεπτά μέχρι να μαραθούν. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και τραβάμε από τη φωτιά.
Στη συνέχεια αφήνουμε το σοταρισμένο σπανάκι να στραγγίσει σε σουρωτήρι.
Σε ένα μικρό πυρίμαχο και λαδωμένο σκεύος τοποθετούμε το σοταρισμένο σπανάκι με το κρεμμυδάκι και τον άνηθο. Κάνουμε 4 λακκούβίτσες και σπάμε μέσα σε καθεμία από 1 αυγό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
Ρίχνουμε από πάνω και την τριμμένη φέτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ μέχρι να ψηθούν τα αυγά μάτια. Σερβίρουμε αμέσως, ιδανικά με δύο φέτες φρυγανισμένο ψωμί.
Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*
«Εύκολη, γρήγορη και πολύ θρεπτική επιλογή. Το σπανάκι έχει πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού. Επίσης έχει υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και χαμηλή σε νάτριο, συνδυασμός ο οποίος συμβάλλει στον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Το αυγό προσφέρει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και ένα ευρύ φάσμα βιταμινών, μετάλλων και άλλων ουσιών εξαιρετικά ωφέλιμων για την υγεία. Συνδυάστε το με λίγο ψωμί κι έχετε ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα.».
*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος
**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.
Θέλετε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές με αυγά; Βρείτε τες όλες εδώ.