Εκτέλεση
Για την ομελέτα με σπαράγγια, αφαιρούμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια. Με το εργαλείο για ξεφλούδισμα ξεφλουδίζουμε τις ίνες στο μίσχο τους. Τα πλένουμε πολύ καλά.
Τα στραγγίζουμε.
Βράζουμε νερό σε μικρή κατσαρόλα. Αλατίζουμε. Βυθίζουμε τα σπαράγγια ολόκληρα αν είναι μικρά ή κομμένα σε κομμάτια αν είναι μεγάλα.
Τα βράζουμε για 2-3΄ να μισό μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε μέτριο αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 1-2΄.
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και περιχύνουμε τα σπαράγγια με τα χτυπημένα αυγά.
Με ένα κουτάλι τραβάμε την ομελέτα ώστε να ανακατεύεται η ψημένη βάση με την υγρή επιφάνεια της.
Ψήνουμε για 3΄ να σταθεροποιηθεί η ομελέτα.
Με προσοχή σκεπάζουμε το τηγάνι με δίσκο ή πιάτο μεγαλύτερο από την διάμετρο το τηγανιού. Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά κι από την άλλη πλευρά για 2΄περίπου να σταθεροποιηθεί.
Τρίβουμε μπόλικο φρέσκο πιπέρι και σερβίρουμε τη ομελέτα με σπαράγγια ζεστή και απολαυστική.
Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε την ομελέτα με σπαράγγια με λίγο φρέσκο τυρί ή φλούδες τυρί της αρεσκείας σας (όσο είναι ακόμα ζεστή η ομελέτα, για να λιώσει στη επιφάνεια της).
Αυγά με σπαράγγια ομελέτα στο φούρνο
Αν θέλετε να ψήσετε τα αυγά με σπαράγγια στον φούρνο, ακολουθήστε κανονικά τη διαδικασία μέχρι να ψηθεί η ομελέτα με σπαράγγια από την μια πλευρά.
Τελειώνουμε την ομελέτα στο γκριλ του φούρνου, τοποθετώντας το τηγάνι κάτω από το γκριλ για 3΄ να φουσκώσει και να ροδίσει η ομελέτα με σπαράγγια.
Μάθετε παρακάτω όλα τα μυστικά για την καλύτερη ομελέτα.