• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
11
  • 500 γραμ. κιμάς κοτόπουλο
  • 50 γραμ. κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γραμ. τζίντζερ
  • 30 γραμ. σάλτσα σόγιας
  • 50 γραμ. μίσο
  • 50 γραμ. σάκε
  • 500 γραμ. noodles αυγού
  • Για τη σάλτσα κόμπρα
  • 500 γραμ. gochujang
  • 500 γραμ ζάχαρη
  • 200 γραμ. σάκε
  • 200 γραμ. σάλτσα σόγιας
  • 300 γραμ. χυμό μήλου
  • 50 γραμ. σκόρδο σε σκόνη
  • 50 γραμ. σουσαμέλαιο
  • 50 γραμ. fish sauce
  • 30 γραμ. σκόνη τζίντζερ
  • 50 γραμ. χυμό λάιμ
  • 30 γραμ. πάστα ταμάρινθου
  • Για το σερβίρισμα
  • 50 γραμ. φρέσκο κρεμμυδι
  • 50 γραμ. φιστίκια αράπικα αλατισμένα
  • 50 γραμ. μποκ τσόι
  • 10 γραμ. λάδι από σουσάμι
  • 50 γραμ. κρεμμύδι τηγανιτό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα Νούντλς της Kόμπρας

    Τα Νούντλς (Noodles) της Kόμπρας του Άνταμ Κοντοβά, εύκολα & πεντανόστιμα!

    Για τη σάλτσα Κόμπρα, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και πολτοποιούμε έως ότου έχουμε ένα ομογενές μείγμα.

    Για τον κιμά κοτόπουλου

    Σε μια πλατιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμυδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα.

    Σβήνουμε με το σάκε και τη σόγια και στη συνέχεια προσθέτουμε το μίσο.

    Μαγειρεύουμε για ακόμη 5 λεπτά και αφαιρούμε.

    Για το σερβίρισμα

    Τσιγαρίζουμε τον κιμά μέχρι να αρχίσει να ροδίζει και ταυτόχρονα ξεκινάμε να βράζουμε τα νουντλς μας για 3-4 λεπτά.

    Τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με λίγο λάδι από σουσάμι, φιστίκια αράπικα, και σάλτσα κόμπρα.

    Ανακατεύουμε καλά τα νουντλς μας και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.

    Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε χυμό από λάιμ. Διορθώνουμε την γεύση και τοποθετούμε στο κουτί.

    Γαρνίρουμε από πάνω με τηγανητά κρεμμύδια, μπλανσαρισμένο μπόκ τσόι, φρέσκο κρεμμύδι, φιστίκια, και σάλτσα Κόμπρα.

    Ευχαριστούμε τον Άνταμ Κοντοβά από το Cobra Project για την παραχώρηση της συνταγής του.

    Αν σας άρεσε η συνταγή, μπορείτε να δοκιμάσετε και τη συνταγή για Noodles με κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα:

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται