Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο & ντομάτα. Μια παραλλαγή της κλασικής Carbonara διαφορετική, νόστιμη &...

Ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο & ντομάτα. Μια παραλλαγή της κλασικής Carbonara διαφορετική, νόστιμη & εύκολη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
32

Για τις ταλιατέλες καρμπονάρα με λουκάνικο και ντομάτα

  • 4 χωριάτικα λουκάνικα χωρίς το περίβλημα
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 500 γρ. ταλιατέλες
  • 3 κρόκους από μεγάλα αβγά
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • Τυρί τριμμένο

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Η συνταγή ταλιατέλες Carbonara με λουκάνικο είναι μια νόστιμη παραλλαγή της κλασικής συνταγής που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Τα μακαρόνια είναι από τα πιάτα που σε οποιαδήποτε μορφή γίνονται πάντα ανάρπαστα σε οποιοδήποτε τραπέζι. Είναι από τα φαγητά που είναι αρκετά πιθανό να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος στον πλανήτη Γη που να μην τα τρώει! Ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί!

    Για τη σάλτσα με λουκάνικο

    Αποφλοιώνουμε τα λουκάνικα από το περίβλημα και τα ψιλοκόβουμε.

    Σε αντικολλητικό σκεύος τα ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά το λουκάνικο.

    Προσθέτουμε το σπασμένο σκόρδο και την πάπρικα.

    Αφήνουμε για 2′ και προσθέτουμε τις ντομάτες.

    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε το θυμάρι.

    Βράζουμε για 5′ λεπτά.

    Για τις ταλιατέλες καρμπονάρα

    Βράζουμε τις ταλιατέλες για την carbonara μας σε αλατισμένο νερό.

    Χτυπάμε τους κρόκους με την κρέμα. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.

    Σουρώνουμε σε σουρωτήρι τα ζυμαρικά και τα ξαναβράζουμε στη ζεστή κατσαρόλα.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό και τους κρόκους με την κρέμα.

    Όπως είναι όλα καυτά, ανακατεύουμε καλά να ψηθούν οι κρόκοι με τη θερμοκρασία.

    Σερβίρουμε αμέσως και πασπαλίζουμε με μπόλικο τριμμένο τυρί.

    Μπορείτε πάντα να δείτε περισσότερες συνταγές με ταλιατέλες ή να δοκιμάσετε και τη συνταγή μου για κλασική καρμπονάρα:

    Κάτι μαγειρεύεται