• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1 κιλό κουνουπίδι καθαρισμένο και χωρισμένο σε μπουκετάκια
  • 1 μικρό μπουκάλι μπίρα
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 200 γραμ. ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. γεμάτη μαγιονέζα
  • 1/2 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουνουπιδι τηγανητο µε κουρκούτι μπύρας της Αργυρώς

    Για το κουνουπιδι τηγανιτο με κουρκούτι

    μπύρας, συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή. Στη συνέχεια για το κουνουπιδι τηγανιτο, χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές φουντίτσες.

    Για το κουρκούτι

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τόσο ώστε να φτιάξουμε ένα κουρκούτι για το κουνουπίδι τηγανητό.

    Για το τηγάνισμα

    • Βουτάμε κάθε μπουκετάκι στο κουρκούτι και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει.
    • Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει καλά το τηγανιτο κουνουπιδι.

    Για τη σάλτσα γιαουρτιού που θα συνοδέψουμε το κουνουπιδι τηγανητο

    Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με σύρμα και σερβίρουμε το τραγανό κουνουπιδι με τη σως γιαουρτιού στο πλάι.

     

    Αν νηστεύετε συνοδέψτε το κουνουπιδι τηγανητο με τη νηστίσιμη γλυκόξινη σάλτσα ντομάτας.

    Και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω τέλεια συνταγή για κουνουπίδι

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×